برخی از جاذبه های شهر تبریز عبارتند از:
ال گلی:
تنها چهار کیلومتر پایین تر از جنوب تبریز واقع شده و مکانی دوست داشتنی و پاتوق افراد محلی در تعطیلات آخر هفته می باشد.
باغ ملی:
پیش ار ترک شهر تبریز حتما باید از باغ ملی، باغی در پایین تپه که اطراف آن پارک وجود دارد و دریاچه ای مصنوعی به وسعت 54.475 متر مربع شبیه باغ تخت در شمال شیراز یا قصر قاجار در شمال تهران وجود دارد.
بازار تبریز :
با قدم زدن در مرکز شهر تبریز به خصوص خ مطهری متوجه خواهید شد که این شهر، شهری تجاری به شمار می رود. بازار تبریز که مربوط به قرن 15 میلادی می شود بازاری بزرگ با مساحت یک کیلومتر مربع می باشد. اگرچه از رونق و میزان خرید و فروش در این بازار کاسته شده ولی سبک معماری بسیار زیبا کاروانسراهای متعدد مسجد ها، مدرسه ها به این مکان و این مجموعه تجاری شکوه و ابهت خاصی بخشیده است.
ارگ علی شاه :
مسجد علی شاه یا ارگ علی شاه یا قلعه نظامی علی شاه یکی از بناهای بسیار مجلل و با عظمت در تبریز است. این عمارت به قرن 8 هجری برمی گردد. توسط تاج الدین علی شاه در وزیر معروف ایلخان مغول غازان خان بنا شده است. ساختمان بزرگ و اصلی به تدریج به ویرانه هاییی مبدل گشته و آنچه باقی مانده قسمت هایی از دیوار های قوی و پهن است. و سایر قسمت ها کاملا از بین رفته اند. ساختن این بنا را به سال های 716 تا 736 هجری قمری نسبت میدهند.
مقبره شاعران :
که به عنوان قبرستان شعرا مشهور است و در آن بیش از 50 شاعر مشهور ایرانی، صوفیان، دانشمندان و خدا شناسان و عالمان به خاک سپرده شده اند. در خیابان سقط السلام واقع شده است. افرادی چون اسدی طوسی، شروانی، ظهیر فریابی، قطران تبریزی، محد نسیم مغربی، هومن تبریزی، سلمان ساوجی، قاضی بیضوی و شاعر معروف و معاصر تبریز مرحوم محمد حسین شهریا در این مکان به خاک سپرده شده اند.
خانه مشروطه :
این عمارت نزدیک بازار بزرگ تبریز در خیابان مطهری واقع شده است در طول سالهایی که به انقلاب مشروطه منجر شد و پس از آن این خانه به عنوان محل اجتماع رهبران، طرفداران و جانبداران جنبش مشروطه مانند ستار خان باقر خان، سقط السلام، بهاج میرزا آقا فرشی استفاده می شد. حاج ولی معمار تبریزی این ساختمان دو طبقه را در سال 1868 بنا کرد. این ساختمان اتاق و تالار ها و راهروهای متعددی دارد. زیباترین بخش این عمارت پنجره های سقفی و راهرویی است که آیینه کاری شیشه کاری شده است.
مسجد کبود:
که در شمال خیابان امام خمینی واقع شده در قرن 15 میلادی بر اثر یک واقعه زلزله در تبریز از بین رفت.علی رقم ویرانه های گسترده این بنا اخیرا به طرز استادانه ای مرمت و باز سازی شده است. به علت کاشی های آبی رنگ که در نمای بیرونی و درونی مسجد به کار رفته به عنوان فیروزه اسلام شناخته می شود.
باغ گلستان :
این باغ که پارک ملی هم نامیده می شود در میدان هنرستان واقع شده و یکی از مراکز تفریحی شهر به شمار می رود. مساحت آن 53000 متر مریع می باشد. این باغ در محل قبرستان قدیمی در حدود 60 سال پیش ساخته شده است و در آن استخر ها و حوض های متعدد که توسط درختان و چمن ها احاطه شده اند فراوان دیده میشود.
